Guide til en solskinsdag i Paris med besøg på Musée Rodin

Musée Rodin
Musée Rodin er et helt vidunderligt sted i Paris´s 7. arrondissement.

Er du på et kortere besøg i Paris vil du måske værdsætte denne lille guide til en solskinsdag i Paris. Særlig brugbar forår og efterår, hvor det ikke er for varmt.  For mig kan den perfekte solskinsdag i Paris meget vel være en kombination af et besøg på Musée Rodin, en afslappet fransk frokost, slendretur med vinduesshopping gennem Saint- Germain-des-Prés og et tiltrængt hvil i smukke Jardin du Luxembourg. Læs meget gerne med her.

Musée_rodin_paris
Trappen til første salen. Så smukt!

Musée Rodin – en lille juvel

Når jeg er i Paris gemmer jeg helst mine besøg på museer og kunstudstillinger til de grå og regnfulde dage. Derfor lod mit første besøg på Musée Rodin vente på sig idet jeg yderst sjældent løber ind i dårligt vejr, når jeg besøger Paris!! I april i år – på min fødselsdag – besluttede jeg mig dog for, at nu skulle det være. Dette til trods for at solen skinnede og vejret var vidunderligt. Dog viste det sig at være en sublim beslutning idet Musée Rodin (Rodins tidligere bopæl) er overvældende smukt i solskinsvejr. Jeg vil gå så langt som til at sige, at du skal besøge Musée Rodin på en solskinsdag p.g.a. lyset. Jeg blev så betaget af hele stemningen og skønheden i og omkring Musée Rodin, at jeg har besøgt stedet yderligere to gange siden.

Musée_rodin_paris
Så blødt og yndefuldt – i marmor

Musée Rodin åbenbarer sig i den grad indenfor: lyset falder umådelig smukt gennem de store sprossede vinduespartier og genspejles i de imponerede antikke spejle. Det er en drøm at gå rundt på de sirligt anlagte parketgulve, som knirker under ens vægt eller at indtage den store svungne trappe til første salen. Palæet, Musée Rodin, stammer fra det 18 århundrede og rummer omkring 500 af hans skulpturer og 8000 tegninger og stik. Der er også blevet plads til nogle af Camille Claudel´s værker. Camille Claudel var elev hos Auguste Rodin og var igennem mange år hans elskerinde. I 15 år inspirerede og udfordrede de hinanden i liv, kunst og kærlighed. Museet er let at tilgå for både voksne, teenagere og børn.

Musée rodin paris
Lyset falder umådelig smukt ind i de store sale, som rummer en imponerende samling af skulptøren, men også maleren,  Rodin´s værker.

 

Musée_Rodin_paris
Antikke spejle og lysekroner er med til at skabe det smukke lys i salene, hvor mange skulpturer udstilles. Her i bronze.

 

Musee_rodin_paris
Spejle og lysekroner  på Musée Rodin

 

Musee_rodin_paris
Stemning fra førstesalen

På førstesalen finder man bl.a. Rodin´s egen kunstsamling, som også er et berigende møde. Palæet er omgivet af en stor fredfyldt parklignede have, hvor hans nok bedst kendte værk, Grubleren, befinder sig. I haven findes desuden en fin lille café. Haven kan besøges for blot 1 euro, hvilket mange parisere benytter sig af, som en grøn oase midt i byen.

Musée Rodin, 79, Rue de Varenne, Paris.

Musée_Rodin_Paris
Le Penseur – Grubleren – i den den parkligende have som byder på endnu flere skulpturer samt en lille café.

Frokost i charmerende Rue du Bac

Efter et par timer i selskab med Auguste Rodin og Camille Claudel er det oplagt at følge Rue de Varenne (hvor museet ligger) indtil man støder på charmerende Rue du Bac. Her på hjørnet ligger dét som jeg troede var Paris´s bedst beskyttede café, Café Varenne. Igennem de sidste knap to år har jeg lagt mærke til, at der altid står stærkt bevæbnet politi og beskytter cafeen. Troede jeg, men for et par dage siden var jeg forbi, hvor Café Varenne var lukket og her var der fortsat politi. Det viser sig at Rue de Varenne bl.a. rummer hjemstedet for Frankrigs premiereminister, den italienske ambasssade samt nogle regeringskontorer. Derfor det meget politi.

Café Varenne er et udemærket sted at spise frokost. Her spiser man ægte fransk mad: snegle, linser, æg med mayo, Confit de canard mm. Jeg har spist frokost her en del gange, når jeg har været så heldig at få en plads. På Café Varenne er der lidt mere fancy og moderne end på “mit” sted længere nede ad gaden, hvor jeg er kommet mange gange, Café le Florés – ikke at forveksle med den ikoniske Café de Flore på Boulevard Saint-Germain. Café le Florés er et helt uprætentiøst sted, hvor man indenfor sidder tæt til frokost. Et par advokater ved bordet på den ene side – en centimeter fra dit eget bord – og et par ældre velkendte franske filmskuespillere på din anden side – overfor sidder et sjak håndværkere og det hele bindes sammen af et forholdsvist effektivt personale med lune.

Udenfor er der mere luft, så på denne solskinsdag sidder jeg udenfor – måske igen ved siden af Catherine Deneuve. Igen igen. Der er en lind strøm af biler samt mennesker på fortorvet og stemningen er meget parisisk. Ikke stor gastronomi, men absolut velsmagende. Jeg får altid det samme: en absolut hvid frokost: Ravioles de Dauphiné – Creme de parmesan, deres sprøde baguette og et glas hvidvin. De drysser lidt grønt på retten…for syns skyld. Til slut: Une Noisette (Espresso med en smule varm mælk)  – og så videre ud i Saint-Germain´s gader.

Café Varenne – 36 Rue de Varenne

Café le Florés – 80, Rue de Grenelle

Musee_Rodin_Paris_ Cafe_le_Flores
Min hvide frokost på Rue du Bac: Ravioles du Dauphiné – Creme de parmesan, baguette og hvidvin. Merci!

 

Rue_du_Bac_ Musee_rodin_paris
På Rue du Bac finder man mange små specialbutikker. Her optikeren med et særdeles fint udvalg af briller. I det hele taget er Paris eminent til briller og man ser sjældent en brillekæde, men istedet små specialbutikker med mange personlige brillestel.

 

rue_du_bac_musee_rodin_paris
Paris og franskmænd hænger uløseligt sammen med vin og champagne. Her på Rue du Bac

 

Rue_du_bac_paris_musee_rodin
Fine facader og vinduer på Rue du Bac

Find inspiration til den særlige pariser-stil

Saint-Germain-des Prés har en helt særlig stemning, som jeg ikke kommer så meget ind på i dette indlæg! Området har stadig en stemning der emmer af jazz/litteratur/kunst/bøger/antikviteter/forlag/gallerier mm. Det må I have til gode. I dette indlæg begrænser jeg mig til at nævne nogle steder, som er oplagte til shopping – eller blot lidt vindues-shopping, hvor man fornemmer den særlige parisiske stil og stemning.

Efter frokosten på hjørnet af Rue du Bac og Rue de Grenelle vil jeg foreslå at ose lidt på Rue du Bac og herefter gå mod Rue de Babylone, hvor man støder på interiørbutikken The Conran Shop, der tilbyder en unik og personlig blanding af møbler, belysning, hjemmetilbehør og gaver fra nogle af de mest ikoniske designere og min far….. Min far fik for år tilbage nogle af sine designs ind hos denne engelske kæde – og jeg var pivstolt af ham (det er dog flere år siden hans firma blev solgt og senere lukket). Lige ved siden af The Conran Shop ligger stormagasinet Le Bon Marché, som nok er det smukkeste stormagasin jeg har været i – og et af verdens ældste. Grundlagt i 1838 og siden 1984 ejet af LVMH, der også ejer Louis Vuitton. Hos Le Bon Marché finder man et flot udvalg af interieur, bøger, skønhed, mode, sko mm. På den modsatte side af vejen ligger deres gourmet-supermarked, La Grande Èpicerie, som jeg tidligere har skrevet om.  Læs mere her

Le_bon_marche
Der smukke stormagasin Le Bon Marché

Le Bon Marché, 24 Rue de Sèvres – https://www.24sevres.com/en-dk/

Efter besøget hos Le Bon Marché søg da mod følgende områder:

  • Rue de Grenelle – (Celine´s smukke enkle tasker – eller en af mine favoritbutikker: Ines de la Fressange ) Plot evt. 24, rue de Grenelle ind i din telefon, så lander du et godt sted. Gaden er meget lang med mange gode butikker.
  • Rue du Dragon (krydser Rue du Four)
  • Rue du Four
  • Rue Bonaparte (som Rue de Four munder ud i)
  • Og besøg også området omkring Place Saint-Sulpice – søg herefter mod Le Jardin du Luxembourg. Undgå Boulevard Saint-Michel. Tag så vidt mulig de små gader, hvilket du ikke vil fortryde.
Paris_Celine_rue_du_grenelle
Man har lov at kigge – og denne taske holder jeg af at se på! So simple and so good…..foto©Celine

 

Saint_germain_des_pres_paris
En god idé er at fare vild i alle de små gader, som udgør Saint-Germaint des Prés. Det var måden jeg fandt denne lille perle af en butik, Ines de la Fressange.

Den store grønne parisiske oase – Le Jardin du Luxembourg

Det kan godt være man ikke kan elske en have. En park. Men det gør jeg. Mit hjerte slår bare anderledes, når jeg træder ind i Jardin du Luxembourg. Haven som alle parisere holder af at indtage så snart foråret kaster sine første solstråler ind i haven. Pariserne løber i haven, de læser, de blunder lidt i de grønne metalstole (der er to slags – den ene med tilbagelænet ryg er lige til at snuppe en lur i), de leger på legepladserne, opsøger marionetteatret eller de små sejlbåde, som man kan lege med på de små søer.

Mennesker mødes til petanque eller tennis i de ene ende af haven – og andre steder mødes man til et spil skak på borde, som er boltet til jorden. Der er både skygge og solpladser under kastanje-allérne, caféer og brudepar. Der er friluftskoncerter og militær ved det franske overhus, Senatet, som også ligger i haven. Her er alt, hvad man kan drømme om og der er så smukt og plads til alle. Ingen parisertur uden et besøg i de grønne metalstole i Le Jardin de Luxembourg.

jardin_du_luxembourg_Paris
Parisernes store grønne have, hvor de bl.a. mødes til en omgang skak.
Paris
Der er hundredevis af grønne metalstole til fri afbenyttelse i Luxembourg haven.

På vej hjem fra Luxembourg Haven kunne du jo købe lidt let aftensmad med hjem – eller tage det med over i haven og spise. Ikke langt fra Luxembourg Haven ligger et sted, som jeg fik anbefalet p.g.a hele deres sortiment er økologisk, Bread & Roses. Navnet lyder ikke særlig fransk og selve caféen har da også nærmest en tysk/østrisk indretning, men det skal ikke holde dig væk fra en skøn madoplevelse med franske rødder. Butikken ved siden af caféen sælger bl.a. skønne kager og brød, fantastiske høje quiche. Øko-himmel.  Min favorit er Quiche aux champignons. Bon appétit!

Bread & Roses, 62 Rue Madame (Bare adressen….)

Musée_Rodin_Paris
Køb madglæde hos Bread & Roses nær Luxembourg Haven.

Jeg håber du kan bruge mine forslag til en solskinsdag i Paris. Det ville glæde mig. Bon Voyage!

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra bloggen sendt direkte til din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.