Fransk køkkentøj og gourmet-supermarkeder i Paris

Dehillerin_køkkentøj
Køkkentøj i Paris. Her hos E. Dehillerin der, fra samme adresse, har solgt køkkentøj i 200 år. foto©lone/giving.dk

Det er umuligt at sige “Paris” uden at tænke på mad. Små vinbarer, cave à manger, med f.eks. naturvin og uprætentiøs stemning, charmerende bistroer og indbydende restauranter. Pariserne spiser ofte ude, gerne dagligt, men de laver også mad hjemme. Til disse hjemlige kokkerier kan man i Paris købe sig fattig i lækkert køkkentøj og kogegrej. Læs mere i dette indlæg, hvor jeg også lige kommer omkring to indbydende gourmet-supermarkeder i Paris. 

E. Dehillerin – køkkentøj gennem 200 år

Køkkentøj_paris_dehillerin
Bag den karakteristiske grønne facade gemmer der sig en skøn butik, som er et rent slaraffenland for gourmeter og amatørkokke. foto©lone/giving.dk

I Paris oplever man sjældent store kantiner, som i Danmark. Istedet har man et system, hvor medarbejderne benytter madboner eller spisebilletter, som er lavet i et samarbejde mellem deres firma og byens cafeer. Dette system har en positiv effekt på økonomien hos de parisiske caféer og restauranter og gør at byen fyldes med liv omkring frokosttid samt danner rammen om en nærmest hellig stund for franskmændene. Aftenerne tilbringes også ofte på restauranter og cafeer, som en forlænget spisestue, men selvfølgelig spises der også hjemme og et fantastisk sted at købe køkkengrej til dette formål er hos E. Dehillerin midt i Paris.

køkkentøj_dehillerin
Kvalitets-køkkentøj i stemningsfulde lokaler. foto©lone/giving.dk

E. Dehillerin er på ingen måde en prangende butik, men ikke desto mindre oplever jeg den som vidunderlig og overvældende. Bag den karakteristiske grønne facade står butikken helt rustik med gamle træreoler og rå gulve samt lysstofrør i loftet. Butikken har ligget samme sted siden 1820 – og har i snart 200 år formået at tilbyde et sortiment, som får både franskemænd og turister til at komme igen og igen. Indenfor døren finder man et stort udvalg af gryder, potter og pander i kobber, jern, stål og aluminium, knive, kageforme, glas, porcelæn m.m. Her er stort set alt, hvad man kan drømme om til sit køkken – og mere til. Priserne skal man se langt efter idet de blot viser priserne i en slidt mappe, som hænger ved kassen. Skønt sted.

E. Dehillerin, 18 et 20 rue Coquillière 75001 Paris – https://www.edehillerin.fr/fr/?

køkkengrej
Materiel de Cuisine – køkkengrej i historiske lokaler. foto©lone/giving.dk

La Bovida – stort udvalg af køkkentøj

la_bovida_paris
Stop op midt i myldret på Rue Montmartre, hvor La Bovida byder ind til et stort sortiment af køkkentøj. foto©lone/giving.dk

Ikke langt fra E. Dehillerin ligger en anden velassorteret køkkenbutik, La Bovida, som har leveret til professionelle i mange år. Butikken er i flere etager og langt mere strømlinet end E. Dehillerin. Tingene står snorlige og der er styr på alt – på trods af det store sortiment. Her finder man alt fra chokoladeforme (her fandt jeg flere forme end hos Dehillerin), kokketøj, køkkenmaskiner, servietter, bradepander, knive, bestik, skåle, pander, gryder. Alt hvad man kan tænke sig at have behov for. Er du professionel og søger noget som ikke er i butikken, så bestiller de det hjem til dig. Butikken har ligget på samme adresse i Rue Montmartre siden 1936.

La Bovida, 36, rue Montmartre 75001 Paris – La Bovida

 

Gå på opdagelse i to fantastiske spisekamre

La_Grande_Epicerie_paris_køkkentøj
Man bliver nemt lidt sulten under sit besøg hos La Grande Èpicerie, så hvis lysten melder sig er der råd for dette ved den lange bar.foto©lone/giving.dk

“Den store købmand” på venstre Seinebred

Den Store Købmand – eller La Grande Èpicerie er det eksklusive stormagasin Bon Marchés´s afdeling for fødevarer. Det er umuligt at gå herind uden at komme ud igen med mindst eet indkøb. Her er et imponerende udvalg af alt fra fisk, pølser, brød, oste, konserves, the, vin, køkkentøj, kaffe, fjerkræ, chokolade, kager, frugt og grønt, færdigretter…..jeg kunne blive ved. Det er en totaloplevelse for sanserne, som absolut er et besøg værd.

La Grande Épicerie de Paris, 38, rue de Sèvres, 75007 Paris https://www.lagrandeepicerie.com

køkkentøj_paris_gourmetsupermarked
Ost eller kød – alt er tilgængeligt her og i mange varianter. foto©lone/giving.dk
køkkengrej_paris_gourmet
Der mange muligheder for at købe tilberedt mad med hjem. Nystegt kylling? eller super lækre patéer? foto©lone/giving.dk

 

Paris´s nyeste madmekka med formidabel udsigt

printemps_du_goût
Enestående udsigt fra Printemps du Goût – selv på en gråvejrsdag. foto©lone/giving.dk

Stormagasinerne Galeries Lafayette og Printemps ligger dør om dør. Galeries Lafayette har allerede deres gourmetafdeling  La Fayette Gourmet, men i januar i år fik de konkurrence af Printemps du Gôut, der efter to års forberedelse åbnede på 7 og 8 sal. Voila! På 1700 m2 findes cirka 2500 varenumre fra 350 forskellige franske leverandører.

Printemps_du_goût
Frokost med udsigt hos Printemps du Goût. Mulighed for at sidde udenfor og svæve over de parisiske tage. foto©lone/giving.dk

Der er små spisesteder på begge etager  – og man er omgivet af den mest fantastiske udsigt med rig mulighed for at sidde udenfor, når vejret tillader det.  Jeg var forbi en gråvejrsdag – men udsigten var alligevel fantastisk. Intet mindre. Man kan foranledes til at tro stemningen vil være højtidelig p.g.a de meget flotte omgivelser, men det er et afslappet sted med mulighed for at spise omgivet af en af byens bedste udsigter. Som ekstra bonus er alle produkter franske, hvilket i sig selv er imponerende. Tænk at så meget god mad, delikatesser og drikkevarer produceres i et og samme land.

Printemps du Goût, 64 Boulevard Haussmann, 75009 Paris 9 – Printemps du Goût

printems_du_goût
Alle varer på begge etager er franske. Man kan vælge at spise på et af de små steder – eller købe mad med hjem. Det svære her er begrænsningens kunst.

Om begge gourmet-supermarkeder kan man sige, at de er en form for hybrid mellem en kæmpe delikatesse, et udskænkningssted, et finere cafeteria og et oplagt sted at købe gaver med hjem. Jeg håber, at du kunne bruge ovenstående ideer til at forkæle sig selv med.

printems_du_goût
Dygtige konditorer kreerer skønne kager og serverer den med skøn the eller rigtig god kaffe.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra bloggen sendt direkte til din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.