Guide til julemarkeder – Kunsthåndværk * Bæredygtighed

Kunsthåndværker Lene Dahl - Guide til julemarkeder
At købe bæredygtige gaver er bl.a. at købe med omtanke. Her ses en skål lavet af kunsthåndværker Lene Dahl. Vi fik den i bryllupsgave i 1997 og den har stået på vores spisebord lige siden. Den bliver brugt næsten hver dag – og jeg er lige så glad for at se på den idag som for 21 år siden. Giverne, af den virkelig velvalgte gave – som jeg ikke vidste jeg ønskede mig – er begge døde idag, men jeg tænker på dem hver dag p.g.a. skålen. Kunsthåndværker Lene Dahl udstiller på julemarkedet VÆRK. Et julemarked som jeg skriver om længere nede i indlægget.

Dette indlæg giver dig et hurtigt overblik over de julemarkeder i København og omegn, som jeg selv vil kigge forbi i løbet af december. Julemarkederne er valgt fordi jeg gerne vil handle lokalt og støtte små selvstændige virksomheder eller kunsthåndværkere, som jeg synes enten beriger mit nærmiljø eller mine sanser året igennem.

Tanken der tæller … og lidt til

Når navnet på min blog er GIVING, så hentyder det bl.a. til Glæden ved at Give. Bare at give uden at forvente noget igen. Det behøver ikke nødvendigvis være noget materielt, men kan i al sin enkelhed blot være f.eks. at give et knus, sende en tanke via sms, hjælpe et menneske over vejen, formidle en anbefaling af en god bog, løfte sløret for den bedste opskrift på hvid gløgg, videregive sine bedste tips til restauranter i København, Paris eller på Fanø, invitere til en tur i Lærkelunden for at finde grene til julepynten eller dele sine tanker om stort og småt.

Vær aldrig nærig – hverken med dit nærvær eller din omsorg for andre mennesker. Når alt kommer til alt, så er det vitterlig tanken som tæller. MEN selvfølgelige elsker jeg også at finde materielle gaver til dem jeg holder af. Ikke mange gaver – men få og velvalgte. Et besøg på de mange hyggelige julemarkeder med kunsthåndværk bidrager i høj grad til julestemningen – men også til en mere bæredygtig måde at købe julegaver: køb kvalitet, køb gerne dansk, måske brugt, køb kunst, kultur og oplevelser – køb noget som holder længe. Enten som et minde eller som noget modtageren kan nyde mange år fremover.

Gurli Elbækgaard - julemarked
VÆRK: Keramiker Gurli Elbækgaard er en dem du kan møde i teltet i Bredgade. Jeg har længe kigget langt efter hendes tekande – men ville også værdsætte at spise på hendes fine ting.

VÆRK – Kunsthåndværkermarked i Designmuseets have

Kig indenfor i det store opvarmede telt, der er opstillet i Designmuseets have. Henover de første to weekender i december sælger 37 keramikere, smykkedesignere, glaspustere, tekstildesignere, papirkunstnere unikaværker og designprodukter.  Markedet VÆRK sætter fokus på de smukke, kvalitetsbevidste og personlige julegaver. Her er noget for enhver smag og meget fine ting, som vil blive værdsat mange år frem – skabt af nogle af landets dygtigste udøvere. Alle er medlemmer af foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere.

VÆRK, Designmuseum Danmark – Bredgade 68 – 1260 København K
Åben: 30.11 + 1.12 + 2.12 & 7.12 + 8.12 + 9.12

Egle Silko - julemarked
VÆRK: Mød også Egle Silko som laver unikke smykker bl.a. disse fantastiske ringe.

FLID – Skandinaviske og danske kunsthåndværkere, designere og kunstnere i Nørrebrohallen

FLID har mere end 100 skandinaviske og danske udstillere, der sælger deres kunst, design samt kunsthåndværk. Her kan man møde passionerede kreative iværksættere, som har stor fokus på håndlavet design udarbejdet ud fra et bæredygtigt princip om; at produktionen skal foregå i Danmark og/eller være en del af et sociokulturelt samarbejde, der gavner produktionslandet. Håndværkere, designere og kunstnere vil til julemarkedet præsentere deres eget unikke syn på formgivning, design og håndværk, og de medbringer alle originale værker, unikaprodukter eller kunsthåndværk. Entre: 30,-

FLID – Nørrebrogade 208 – København N

Åben: 1 + 2. december.

Flid - julemarked
FLIDs julemarked på Nørrebro -Design, grafik, keramik, tekstildesign, kunst, illustration, design i træ, kunsthåndværk samt smykkedesign.
Flid - julemarked
Flid arrangerer events, kunstmarkeder, udstillinger og velgørende støtteauktioner med henblik på at fremme dansk kunst, design og kunsthåndværk

Finders Keepers´s julemarked i nye Axel Towers

Finders Keepers har fundet fine rammer for deres julemarked. Der vil uden tvivl være sublim julestemning i Axel Towers, hvor Finders Keepers denne gang har samlet over 120 fantastiske designere og kreative iværksættere. FindersKeepers Designmarkeder har gjort det til deres mission at bringe de mest talentfulde, inspirerende og kreative designere og kunstnere sammen med design- og kunstelskere – og dette gør de med stor succes. Læs bl.a mit tidligere indlæg om Finders Keepers her. Entré: se venligst nedenfor.

Finders Keepers julemarked – Axel Towers, Axeltorv 2, 1609 København

Dagsbillet: 40 kr. i forsalg / 50 kr. i døren
Weekendbillet: 70 kr. i forsalg / 80 kr. i døren
Børn under 12 år: Gratis

Åben: 14, 15 og 16. december.

Flid - julemarked
FLID: Iben Bach Studio´s fine bakker

Hent juleanden og julebryggen på den økologiske gård Mangholm, Hillerød

Gammeldags julestemning på den hyggelige og økologiske gård Mangholm lidt udenfor Hillerød.  Kig forbi og køb en økologisk juleand, velsmagnede øl fra Kølster, mel, gryn og meget mere fra deres egen produktion. Mangholm byder også indenfor til et julemarked. Hele gårdbutikken og antik- og loppebutikken disker op med pynt, lys, kranse, gaver, konfekt, kager, mad, drikke, inspiration og masser af hygge. Besøg dyrene i stalden og på marken, tag hele familien med og nyd en dag på landet.

Mangholm – Hillerødvej 20 – 3400 Hillerød

Åben: Hver lørdag og søndag i december, fra 10-16

 

Økologi og velsmagende julerier på Fuglebjerggård

Jul er altid særlig velsmagende og krydret hos Camilla Plum. Selvom gårdbutikken er flyttet til Nørrebro, så er der fortsat masser af julestemning at finde på Fuglebjerggård. Der er servering alle dage – og personlig glæder jeg mig altid til kagerne….Lørdag d. 8. december er der julemiddag i det store drivhus. Resten af december byder på mange ting – og jeg citerer:

“Det store julehalløj på gården er altid en meget velduftende, kulørt og overdådig oplevelse. Vi pynter hele gården med den skøreste og stemningsfulde julepynt. Vi bager julebag og brød, rister og maler krydderier, koger chai og æblegløgg og steger flæskestege af vores egne ungarske uldgrise, som vi serverer med alle mulige spændende fermenterede og syltede grøntsager og bagte frugter, rodfrugter, kål og kvæder m.m.m. fra gården. Vores usandsynligt sjove julepynt er over det hele, og butikken er fuld af hjemmelavede lammeskind, nymalet mel fra vore egne marker, syltetøj og fermenterede produkter, vi selv har lavet, og krydderier til både julemad og bagværk. Vi har kryddeributik i traktørstedet, som minder mest om en arabisk souk, og lørdag aften holder vi en stor middag i drivhuset med alt, hvad man kan ønske sig af den skønneste, økologiske julemad.”.

JA, tak! – ikke mindst hvis du har børn eller børnebørn. – læs om børneaktiviteterne her

Fuglebjerggaard – Hemmingstrupvej 8, Helsinge.

Åben: 1. – 9. december – begge dage incl.

 

Jeg håber, du kan bruge ovenstående til måske at finde lige netop den gave, som kan få lang levetid og dermed vil minde modtageren om dig i mange år fremover. Et betænksomt og bæredygtigt valg.

The Joy of GIVING

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra bloggen sendt direkte til din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.