Hverdags-design – Miljøvenlig karklud i den gode sags tjeneste

karklud_donation25
Karklud! Hverdagsdesign som støtter et godt formål ©GIVING.DK

Hverdagen udgør størstedelen af vores liv – og stort set hver dag griber vi et udtal af gange fat i vores karklud. Et helt almindeligt stykke hverdagsdesign, som du kan vælge både skal skåne miljøet og støtte et godt formål samt bidage til æstetikken i hverdagen. Kender du Donation25? 

I august 2017 besøgte jeg livsstilsmessen i Frederiksborg Slotshave og her stødte jeg på Donation25, som sælger håndlavede miljøvenlige karklude. Rundt omkring i landet sidder der cirka 100 frivillige nørklere og laver de fineste karklude. For hver solgte karklud bliver der doneret omkring 30 kroner til velgørende organisationer. Det er den enkelte nørkler/sælger, som vælger, hvilken organisation de vil støtte. Et helt igennem sympatisk projekt: ingen karklude med microplast, men lækre bomuldskarklude, som blot bliver bedre vask efter vask. Du kan frit efterspørge farver og hvilken velgørenhedsorganisation du ønsker at støtte. Derudover synes jeg det er dejligt at tænke på, der har siddet een og gjort sig umage og nydt at lave mine fine karklude, som jeg værdsætter hver eneste dag. 

karklud_donation25
Håndarbejde med omsorg og omtanke for miljøet ©GIVING.DK

Donation25 fungerer som en facebook-gruppe skabt af Inge Færch. Hun har samlet nørklerne, som sikrer de fine leverancer af karklude – og små gæstehåndklæder. Der er et væld af farver og mønstre – og du spørger bare i facebook-gruppen efter hvilke farver du har brug for. Jeg har også skrevet direkte til Inge Færch, som hjalp mig med at få præcis de karklude, som jeg ønskede.  

karklud_donation25
Vælg en karklud som bliver bedre vask for vask. Skånsomt for miljøet og slut med microplast. ©GIVING.DK

På Donation25´s facebook-side kan du læse mere om bestiling og levering. Priserne er nogenlunde som følgende – ex. porto. 

  • Karklude i 100% bomuld: 30,-
  • Karklude i 100% bomuld – økologiske: 55,-

Alle karklude måler cirka 25 x 25 cm. 

Omkring hver klarklud er der en Donation25-banderole. På bagsiden af bandarolen kan man se, hvilken organisation dine penge er gået til. Læs meget mere om de fine karklude her: http://www.donation25.dk

Du kan også besøge dem på Facebook, hvor du bestiller dine karklude. Jeg har 15-20 karklude nu, som bruges igen og igen. Både som karklude, grydelapper eller i brødkurven. Karkludene er også en oplagt gaveidé.

Er der et særlig hverdagsdesign, som du sætter pris på?

karklud_donation25
Vælg mellem et utal af farver og støt velgørende organisationer samtidig. Fås både med økologisk garn og almindeligt garn. Altid 100% bomuld. Foto fra Donation25.

 

 

karklud_donation25
Få fine håndlavede og miljøvenlige karklude leveret til din dør – og støt en god sag. Foto fra Donation25

karklud_donation25

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra bloggen sendt direkte til din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

  1. 16. april 2018 / 20:13

    Sikke en god idé. Nu er karklude det eneste jeg kan strikke men hvis jeg har brug for flere er dette bestemt en god idé

    /Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.