Guide til Airbnb – Bo som de lokale

Airbnb_lejlighed_med_udsigt_Rom
Godmorgen Rom! Jeg har netop tilbragt seks påskedage, 2018, i denne skønne autentiske loftslejlighed i Rom. Fantastisk udsigt fra alle rum. Her ses favoritstedet at tilbringe morgen og formiddag. Til lejligheden var der yderligere en helt privat tagterrasse med fri udsigt over hele Rom.  Vi boede fire mennesker (to voksne og to teenagere) – og betalte mindre end to hotelværelser ville have kostet. Airbnb når det er bedst. foto©GIVING.DK

Mens jeg gik på gymnasiet arbejdede jeg som stuepige. I weekender og ferier tog jeg det tidlige morgentog ind til København, hvor jeg hoppede i stuepige-uniformen på det, også dengang, ikoniske SAS Royal Hotel, idag Radisson Blu Royal Copenhagen. Her efterlod jeg værelserne skinnede rene, med foldet toiletpapir, stakke af bløde håndklæder og striber på gulvtæppet efter støvsugeren. Jeg elskede jobbet med udsigten udover København. Mit arbejde som stuepige på SAS Royal Hotel har givet mig en enorm forkærlighed for selv at indlogere mig på hotel, hvor andre ligger chokolade på min hovedpude og folder toiletpapiret.

SAS_Royal_Copenhagen
Radisson Blu Royal Copenhagen, tidligere SAS Royal Hotel,  med den ikoniske Arne Jacobsen Suite. Selvom jeg benytter Airbnb rigtig meget, så slipper jeg aldrig glæden ved at bo på hotel. Måske særlig fordi jeg arbejdede som stuepige som ung studerende. foto©Radisson Blu Royal Copenhagen

 

Bo sammen som familie – hyggeligt og billigere end to hotelværelser

Når jeg rejser alene, med min mand eller med et enkelt af vores børn, så bor jeg fortsat ofte på hoteller, men når hele familien rejser sammen, så benytter vi os altid af Airbnb. Vores børn er for store til at vi kan bo sammen på et enkelt hotelværelse. I en airbnb-lejlighed kan vi fortsat bo sammen alle fire, hvilket vi sætter stor pris på. Vi nyder, at vi kan være sammen som familie og føle os som lokale for en stund.  Vores rejser går primært til Frankrig og Italien, hvor det efter en laaaaaang dag er vidunderligt lige at handle ind hos de lokale og nyde en afslappet let middag i lejligheden. Jeg er særlig glad for bare at vågne stille med min kaffe og hele min sovende familie omkring mig i de lejede lejligheder.

udsigt_airbnb_paris
Lille hyggelig lejlighed lejet gennem Airbnb. Lå øverst i ejendom med indgang lige overfor Jardin de Luxembourg. Lejligheden havde to meget små altaner – begge med udsigt til Eiffeltårnet, der lyste op om aftenen. Lejligheden var helt nyistandsat, da vi var der juni 2017. foto©airbnb

 

De seneste to år har vi rejst ret meget og boet i flere forskellige Airbnb-lejligheder. Vi er aldrig blevet mærkbart skuffede over en lejlighed, hvilket sandsynligvis skyldes et godt forarbejde inden valg af lejlighed. Og lad mig bare være ærlig: jeg er sippet, lidt Maude-agtig, men alligevel stor fan af Airbnb.

Ja! Mine familie kalder mig sippet og Maude, men jeg er alligevel stor fan af Airbnb – og har den dårlige Airbnb oplevelse tilgode. Der har været rent og pænt stort set alle steder. foto©DR

Bo i dit yndligsområde

Hvad enten det er første gang du besøger en by – eller du allerede har besøgt stedet – så har du sikkert nogenlunde en idé om, hvor du ønsker at bo. Skriv dette ind i søgefeltet sammen med antallet af personer samt datoer – så er du igang. Det indkredser ihvertfald søgefeltet, som ellers kan være ret omfangsrigt og uoverskueligt i storbyer. Har du ønsker til f.eks. vaskemaskine, babyseng, elevator mm, så kan dette også vælges og dermed gøre søgningen endnu mere specifik.

Lejlighed i Marais med udsigt til et lille torv, hvor kæmpe fløjdøre ud til torvet kunne stå åbne hele døgnet og hvor lydene fra stemmer, jazz, kaffekopper og glas steg op i lejligheden – sammen med tobaksrøg. Meget mild oktober 2017. foto©GIVING.DK

 

Lyt til andre gæster

Selvom om vi alle er forskellige, så kan de tidligere gæsters anmeldelser alligevel fortælle dig rigtig meget om en lejlighed, nærområdet eller en vært. Mit råd er derfor, at det er en særdeles god idé at nærlæse andres anmeldelser. Her kan du f.eks. se om der er problemer med vandet, varmen, larm, værten, naboerne, nøgleoverdragelse mm. Du skal dog ikke lade dig skræmme af en enkelt dårlig anmeldelse.

Airbnb_lejlighed_paris
Skønt – og rent – badeværelse i en parisisk lejlighed nær Bastillepladsen oktober 2016. Velfungerende – lidt lille til fire, men super lækkert badeværelse med masser af bløde håndklæder foto©airbnb.

Jeg har lige boet i en dejlig lejlighed i Marais, Paris. Under anmeldelserne lå der en enkelt virkelig dårlig anmeldelse, men et eller andet sagde mig, at denne gæst var af en lidt anden støbning end mig, så jeg valgte at se bort fra anmeldelsen – og jeg blev bestemt ikke skuffet over lejligheden. Omvendt har jeg rost f.eks. en lejlighed i Nice, som mange nok ikke ville blive lige så begejstret over, men udsigten…..fra alle vinduer…..og lyden af kirkeklokker…og glimt af det blå blå Middelhav – ja, det var en vidunderlig ferieoplevelse, men det var helt klart ikke en bolig, som var et boligblad værdig, se foto nederst i indlægget.

Loftlejlighed med stort køkken, som fungerede perfekt. Kig til parisiske tage – jeg manglede dog en brandtrappe…..men fint ophold mellem Parc Monceau og Triumfbuen. Marts 2017. foto©airbnb

Nærstuder billederne

Selvom jeg vælger at bo i andres lejligheder på mine rejser, så har jeg ikke lyst til at lejligheden er alt for beboet – alt for fyldt med nipsting. Jeg har f.eks. følgende ting, som jeg ser efter og som er vigtige for mig:

 • Få ting i lejligheden, så jeg ved de har nemt ved at gøre rent
 • INGEN tegn på husdyr (jeg har selv en hund, men vil ikke bo med andres hundehår mm)
 • Ikke ryger
 • Udsigt fra lejligheden
 • Altan – hvis årstiden gør det muligt at benytte den
 • Et bord vi alle fire kan sidde ved – ikke noget med barstole og en disk. Et lille bord med stole, så vi også kan arbejde og læse lektier.
 • Køkken der ser ryddeligt ud og som har kaffe/the-faciliteter
 • Rent og helt enkelt indrettet badeværelse
 • Et helt enkelt soveværelse uden mange puder/nips og alt for mange ting, hvor jeg bare kan se der er rent.
 • Til tider en vaskemaskine, hvis nogle af os rejser videre, så vi lige kan få vasket. Det benytter vi os ofte af.
 • MEGET gerne smukt og personligt indrettet – når man nu kan vælge dette….! Jeg indgår dog gerne kompromis til fordel for udsigt.

Oftest har vi boet i lejligheder, som ejerne kun benytter sjældent – og dette har fungeret rigtig fint. De lejligheder som er vist i dette indlæg koster alle mellem 1000,–2000,- pr. nat. Rom var den dyreste (i påsken) – normalt lander prisen på cirka 1500,- pr. nat for fire personer.

Her en anden lejlighed i Marais. Vi boede der for et par uger siden – februar 2018 – og når vi var trætte efter en lang dag spiste vi i lejligheden. Velfungerende, super beliggenhed og med masser af restauranter, cafeer, museer og butikker lige rundt om hjørnet. foto©airbnb

Tag kontakt til værten – Benyt gerne Superhost-lejligheder

Jeg skriver altid sammen med værten, når jeg har booket. Bare så vi er i kontakt. Hvis jeg er stødt på lidt for dårlige anmeldelser af en lejlighed, som ellers virker interessant, så skriver jeg til værten inden jeg booker og stiller et par spørgsmål. Det giver lynhurtig en indikation af den pågældende vært. For det meste er de altid hurtige med svar og meget hjælpsomme.

I januar 2018 boede vi hos en Superhost tæt på Triumfbuen. Der var klinisk rent og super service. Bl.a. fik vi – uden beregning – lov til at blive en halv dag længere i lejligheden, hvilket var skønt pga sen flyafgang. Ejeren benyttede kun lejligheden i ny og næ, så den var ret upersonlig med udelukkende Ikea møbler/køkken. Hvis man ikke så ud ad vinduet, så kunne den have ligget i hvilken som helst land og ikke midt i skønne Paris. Ikke meget charme – men alt fungerede upåklageligt og værten var utrolig sød og hurtig med tilbagemelding. Beliggenheden var udgangspunktet for valg af lejlighed p.g.a. arbejde. foto©airbnb

Administrations-bureau

En del gange har jeg oplevet at der er en trediepart med indover. Det gør det lidt mere omstændigt. Disse bureauer skal typisk også have en masse informationer, men udover dette, så er de ofte med til at sikre en høj standard m.h.t rengøringen, fordi der er et professionelt team med ind over. Det er fortsat reglerne fra Airbnb som gælder – og de få gange jeg har haft problemer, så har jeg fået sublim service fra Airbnb,

Rejseplan fra Airbnb

Når din rejse nærmer sig, så modtager du en rejseplan fra Airbnb. Her er der links til forskelige ting man som gæst i byen kan deltage i. Jeg modtog f.eks. en rejseplan til Rom, hvor vi kunne komme på cykeltur med kulinariske oplevelser, deltage i isproduktion, lave pasta, vinsmagning eller deltage i en madklub. Der er uanede muligheder. Jeg har endnu ikke benyttet mig af disse tilbud fra lokale aktører, men mange af mulighederne ser yderst tillokkende ud, så mon ikke dette tiltag fra Airbnb også skal afprøves på et tidspunkt?

Airbnb_lejlighed_paris_nøgler_ferie
Nøgleoverdragelse i Marais, Paris

Giv dig tid til jagten på den gode bolig – og glæd dig derefter

Undervejs i din søgning efter den perfekte bolig hos Airbnb, så kan du gemme dem du falder for i lister du selv navngiver – og sluttelig kan du sammenligne samt lade din rejsefælle kigge med og selv tilføje. Når du har samlet dem du foretrækker, så kan du se dem på et kort i forhold til hinanden, hvor prisen også vises. Meget nemt og overskueligt.
Pris og kvalitet hænger også sammen hos Airbnb. Som udlejer kan man vælge at have forskellige priser på sæsoner og udvalgte dage. Ligesom der ofte gives rabat ved leje af flere dage samlet. Træerne vokser ikke ind i himlen, så selvfølgelig koster det også noget at bo godt via Airbnb, men jeg synes virkelig, at man får meget for sine penge.

Hvis du har det som jeg, så er jagten på feriebolig en stor del af rejsen, så held og lykke med din søgning. Eventyret venter derude. Forventningens glæde er frydefuld.

PS: for en god ordens skyld: dette indlæg er ikke sponseret. Jeg er bare helt almindelig fan af Airbnb,

 

Jeg er ret farveforskrækket – men det levede jeg fint med i denne skæve, slidte og gamle lejlighed i Nice. Beliggenheden i den gamle bydel var perfekt og intet slog altanen og udsigten fra alle vinduer. Vi besøgte lejligheden i september 2017. Super årstid.Fotoet er fra Airbnb´s egen annonce. 

 

Lejlighed i Nice som havde en stor skøn tagterrasse, som jeg holdt min fødselsdag på  i april 2017.  Fotoet er fra Airbnb-annoncen og  tagterrassen viste sig at være bedre end på fotoet. foto©airbnb
airbnb_paris_a_room_with_a_view.
Her ses udsigten fra den lejlighed i Paris, som venter på mig senere på måneden. 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder fra bloggen sendt direkte til din indbakke.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 3. maj 2018 / 21:18

  Hvor fedt! Vi har virkelig også fundet mange fine små perler – beliggenheder og kringelkroge efter at have boet i Airbnb lejligheder/huse 🙂

  Jeg ELSKER den måde, man møder de “lokale” på en hel anden måde.. i gård haven, hos grønthandleren mv. som ofte er steder man ikke ville komme, hvis man boede på hotel.

  Airbnb har så absolut både positive og negative oplevelser i min bog… heldigvis flest positive! og det skal helt sikkert prøves igen, når det står på sommerferie snart.

  /Annette

  • Lone Haaning
   Forfatter
   12. juni 2018 / 16:50

   Tak for din positive feedback. Håber du finder et skønt sted at holde sommerferie og koble ud – og som lever op noget af det bedste: forventningens glæde. God sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.